Skien Live 2019

15. Juni

Dagny

×

Få artister treffer publikum like umiddelbart som Dagny, både når det kommer til hennes energiske sceneopptredener og fengslende poplåter.

Sangfuglen fra nord sendte sjokkbølger gjennom bransje og publikum da hun slapp «Backbeat» høsten 2015, og siden den gang har hun bygget seg opp til å bli en av landets mest spennende liveartister, låtskrivere og popsnekrere, med en katalog som har over 200 millioner strømminger.

Blant hennes mange meritter var hun Vevos One to watch i 2017, og Dagny har vært P3 Gull og Spellemann- nominert en rekke ganger. I år kan hun stikke av med prisen for beste låt med Seeb for «Drink About» og prisen for årets låtskriver på Spellemann 2018.

Hun har skrevet med låtskrivere som Ludvig Söderberg (Tove Lo, Ellie Goulding) og Jason Gill, og resultatet har så langt blitt en hitparade med singler som «Wearing Nothing» (2017), «Love You Like That» (2017) og «Used To You» (2018). Dagny forteller at hun har blitt stadig mer opptatt av tekst. Hvis ikke teksten taler til henne, er det vanskeligere å føle noe for låta.

Våren 2018 var Dagny på sin første headlinerturné i USA, og etter en intensiv festivalsommer reiste hun på høstturné i Europa med Lemaitre. 2019 ser ikke ut til å bli mindre travelt. Denne vinteren gjør Dagny sin største norgesturné hittil, med utsolgte konserter over store deler av landet, inkludert Sentrum Scene i Oslo og ekstrakonserter i Tromsø og Trondheim.

Dagny slipper «Hit Your Heart» med Steve Aioki 8. mars og kommer til Skien Live 15. juni.