Skien Live 2019

14. Juni

Skambankt

×

Skambankt er et kompromissløst hardrockband fra Jæren i Rogaland, med lengre fartstid enn de fleste andre band som starter opp som unge tenåringer. Som en av Norges pionerer innen sjangeren har bandet utallige konsertdatoer og 7 skiver i ryggen. Helt siden deres andre skive, «Eliksir», har de okkupert topp 10-pallen på Norges nasjonale hitlister og tok førsteplassen med albumet «Sirene» i 2014. En skive som forøvrig ble mottatt med hele 15 femmere. I 2013 stakk de av med Spotify-prisen for «årets innovatør» under Spellemannprisen.

I fjor gjorde Skambankt storslått come-back med albumet «Horisonten Brenner» , etterfulgt av omfattende Norges-turné, utsolgte konserter (blant annet på Rockefeller) og slipp av livealbumet «Live At Rockefeller 2018» for å nevne noen høydepunkter.

Skambankt har opptrådt på mange av de største festivalene i Norden, og har blitt invitert hele tre ganger til Roskildefestivalen. Med ny dobbelsingel ute legger de nå ut på ny turné, ny festivalsommer og nye muligheter.

BANDMEDLEMMER:

Terje Winterstø Røthing - Vokal, Gitar

Hans Egil Løe Abelsnes - Gitar, Vokal

Tollak Kalvatn Friestad - Bass

Børge Sageng Henriksen - Trommer

Jonny Engelsvoll - Tangenter